Glade for ordet patina
Kryb i Ly Kros historie kan spores helt tilbage til 1601. Men først i 1737 blev bygningen navngivet Kryb i Ly Kro af Kong Christian den 6.
- I 1973 brændte kroen, men allerede året efter blev den genopbygget i den originale stil. Senere, i 1980’erne, blev der lavet en tilbygning, så vi i dag har 77 værelser. Og ellers ser her ud, som der altid har gjort. Vi har selvfølgelig fået gode senge samt skærme og videokonferenceudstyr i vores mødelokaler, men ellers er vores indretning mere charmerende og historisk end moderne. Vi er rigtig glade for ting med sjæl, smiler hoteldirektøren
Klassiske kroretter med fokus på kvalitet
Foruden mødefaciliteter og overnatning har kroen – trods sine historiske rammer – også både pool, sauna, spillerum og ikke mindst en populær restaurant, der har specialiseret sig i danske kroretter med fokus på friske, lokale og sæsonaktuelle råvarer.
- Vi har selvfølgelig klassikere som stegt flæsk og wienerschnitzel på menuen. Men vi har også en mere moderne a la carte-menu, hvor vores kokke kan få lov til at lege lidt – og de tager gerne imod ønsker på forhånd. Det vigtigste for os er så vidt muligt at handle hos lokale producenter. Eksempelvis køber vi æg kun et kvarter herfra og handler Unika-oste i nærheden, fortæller Anders Løkkegaard.
Og selvom der er plads til 180 gæster i kroens restaurant, er det ikke givet, at kreationerne fra køkkenet skal serveres netop der.
- Vi serverer som regel middagen i vores kongestue – eller på terrassen i sommerhalvåret. Man kan også tage eftermiddagskaffen eller en flaske rosé med ud på græsplænen – eller få picnickurv eller madpakke med på udflugt. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser; også når det kommer til forplejningen, slutter han.